onsdag 31. august 2011

Bøtteregn og ustabil vind

I dag så vi frem til en seilas med frisk nordlig vind og opphold. Det var meldingen på yr.no. Arrangørene klødde seg nok kraftig i hodet når det var sørlig vind, nesten helt til frem til starten. Det var ingen enkel jobb å legge ut linje i dag, og den ble heller ikke særlig vellykket. Tatt forholdene i betraktning ble det likevel helt ok. At bane 1 ble valg, var det ikke noe å si noe på.

Vi fikk en fin start og posisjonerte oss bra ifht andre båter, slik at vi var nokså alene i til å slå oss over linjen på en babordhalser. Opp mot toppmerket gikk vi på en liten smell fordi vi ikke fulgte skiftene, men vi rundet nokså lang fremme. Vi stod forbi øyene i teten, satt spinnaker og fikk fin flyt på kjøringen nedover. Vi valgte å gå sørover i fjorden før vi jibbet, og det tjente vi mye på. Silius stoppet helt opp i skyggen av rotøyene. Vi jobbet oss nedover mot bunnmerket og fikk en flott runding. Selv om Siljen er nokså fersk som vikar på fordekket, fungerte det fin fint. En ny rekrutt, Johan, var også tilpassingsdyktig i regnværet.

På vei opp til porten fikk vi en lang babordhalser lags land. Vi slo oss opp og gikk inn i porten like bak silius – egentlig fornuftig at det ble avkortet, selv om det ble en kort regatta.

Vi dro i land førsteplassen, så stemningen var det ikke noe å si på, tross at dette må sies å være den våteste regattaen hittil!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar