onsdag 20. juni 2012

Silkeføre og 4 mann


Foto: Kjell Magnus Økland

Vind på rundt 2-3 m/sek fra vest og bane 4.

Vi startet på en fin styrbordhalser midt på linjen. Vi slo oss over idet starten gikk, litt før vi egentlig hadde planlagt, men fikk tross alt en bra start. Vi stod opp lags Rotøyene på babordhalser, men vinden headet nokså mye, så vi valgte å slå oss tilbake, vel vitende om at vi ikke ville klåre å stå forbi øverste Rotøy. To småslag lags land og vi var rundt, rett bak X-35.
Foto: Kjell Magnus Økland
 
 Vi fikk en bra spinnakersetting og vi gikk utelukkende på vindskiftene hele veien ned til Gullskjær. Jibbet nokså nært Skorpa, og stod midtfjords før vi jibbet og stod ganske rett på Gullskjær. Vi fikk noen fine vindskift som kom beleilig. En bra nedtaking av spinnakeren i lo, mens forseilet ble satt i le, alle mann på dekk! En fin fin ruding med god bue gjorde at vi kom helt inntil skjæret og fikk nok 1-2 båtlengder på høyden ifht X-35 som rundet rett før oss.                                               
Foto: Kjell Magnus Økland 

Vi kom inn i en fin luftstrøm som løftet oss oppover fjorden, langt bedre enn de båtene som ikke gikk så nært skjæret. Dette tok oss nesten opp i gaten, som var avkortet målgang, med kun et lite slag.

i er godt fornøyd med dagens seilas, silkeføret, sol og en andreplass som smakte godt. 1 min og 12 sek bak Flyfisk og 3 og 8 sek før nr 3, Silius.

Nå er det (desverre) ferie, frem til 8 august!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar