onsdag 25. mai 2011

Mye vind, mange fall og mye morro



Båten var dekket av aske og regnet tok en pause. Det blåste mye denne tirsdagen og det var forholdsvis skrint med båter på fjorden. Nok en gang er vi for passive ved starten og krysser linjen lenge etter at klokken har begynt å gå – neste gang bør vi heller risikere tjuvstart!


Seilte løp nr 4, en fin rom kryss opp til staken utenfor Ran, med påfølgende slør/lens ned mot neste runding. Vi seilte bra hele denne veien og fikk godt til både jibben og nedtaking av spinnakeren, tross litt kastevind. Fallet til forseilet ble satt i stammeste laget, merkingen er i fht no 1, ikke i fht no 3 – så på kryssleggget oppigjen, røk strømpen på fallet. Dette resulterte i at vi måtte ned med seilet og ha det opp igjen i spinnakerfallet. Vi tapte nokså mye på denne unødvendige manøveren, men vi seilte oss relativt godt opp igjen på vei til ny topprunding ved Ran-staken.


Derfra til runding i porten tok vi sjansen på rimelig tight spinnakerkjøring med det slitte og delvis strømpeløse fallet til forseilet som spinnakerfall. Det gikk sånn passe, vi vant ikke særlig mye, men noen fot tok vi kanskje innpå. Nedtaket av spinnakeren ble litt mer rufsete enn planlagt. Det delvis strømpeløse fallet, satt seg fast som følge av opphoping av strømpe i låsen – fallet måtte kuttes med kniv, men vi fikk berget spinnakerne sånn noenlunde uten større forsinkelser.


Rundt Rotøyene gikk det greit, dumt at vi ikke hadde flere fall (!) igjen på vei tilbake til mål – kunne hentet inn en del på å sette spinnaker på lenselegget inn over mål. Totalt nr 2 er ok, men avstanden fem til Farr'en var litt for stor.


Bursdagskaken på vei til Ran smakte godt!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar