onsdag 11. mai 2011

3. plass med kakefest

Varierende sørlig/sørvestlig vind, men med tydelig avtagende tegn, var det ikke tvil om at det måtte seiles med no 1 (no 3 var uansett igjen i naustet.....). Vi fikk en nokså grei start, var litt sein over linjen - safet nok litt mye, men vi begynner småforsiktig med nytt og smårustent folk om bord..

Vi gikk en fin krysslegg opp mot toppmerket og timet rundingen nokså bra, kunne nok stått litt høyere i fjorden. Vi valgte å ikke sette spinnakeren på spiss vinkel ned mot runding av rotøyene - satt den når vi var på høyde med øyene og vi fikk straks betalt for det. Bra med trykk i duken og vi jobbet kontrollert og fint. På bunnmerket, bøye nr 1, fikk vi duken fort ned og var klar til krysslegget, nå nesten foran Silius som vi seilte inn på vei mot bunnmerket.

På kryssene opp igjennom porten og mot toppmerket, slo vi på vindskiftene og fokuserte på båtfart - denne gang med "nesten" alle instrumenter funksjonible.... batteriene er plukket ut og skal til overhaling på Kokstad!



Vi krysset mållinjen som båt nr tre i klassen, godt foran Flyfisk og Silius som helt sikkert vil bite kraftigere fra seg senere!



En 3 plass på dagens seilas, 33 sek bak Ocean Spirit og hele 2 min og 42 sek bak Party Girl II, er vi fornøyd med. Vi opplever at formen begynner å komme, men det krever litt trening om vi skal hamle opp med de beste på fjorden.... Kakefest etter målgang på vei tilbake til Ran - både Brioche og fyrstekake!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar