onsdag 5. mai 2010

Hjeltefjordtrimmen er i gang!

Årets første Hjeltefjordtrim ble en strålende seilas. I vind fra 7 til 10 m/s satt vi ut fra Angleviken og som meldt løyet den ned mot 5 - 7 i løpet av regattaen. Det ble seilt løpsalternativ 1, og med en god start rundet vi toppmerket som fjerde båt. Vi sløret om Rotøyene, fikk et fantastisk spinnakerleg - loggen viste så vidt over titallet - ned hjeltefjorden og rundet bunnmerket i hekken på Silius (Elan 37). På kryssen på vei opp igjen ble imidlertid bange anelser bekreftet. Da det hadde løyet noe klarte vi ikke å holde maks fart med seilgarderoben vi hadde valgt. Silius dro fra, og vi klarte ikke å holde følge. Etter kryssen lenset vi dem likevel inn noe og vi var ikke så langt bak ved runding. Mot mål ble avstanden igjen bare større og større, og da vi så Silius passere mållinjen et lite hakk bak den suverene Melgesen Party Girl II var vi relativt sikre på at vi kom til å havne bak.
Frykten viste seg imidlertid å være uberettiget. Melgesen var riktignok i en klasse for seg, 9 minutter foran, men vi klarte å kare oss forbi Silius med hele 14 sekunder! Det ble marginer i dag, og de var på vår side! Vi seilte en god seilas, håndterte båten bra og gjorde ingen store feil. Vi burde kanskje vurdert en litt mer offensiv seilgarderobe, men alt i alt sier vi oss enormt fornøyd med en glimrende seilas. En flott start på Hjeltefjordtrimmen!

1 kommentar:

  1. Dere fortjente de 14 sekundene på oss denne gangen, med de spinnaker problemene vi hadde, men vi kommer sterkt tilbake.
    Silius

    SvarSlett