onsdag 16. mai 2012

En fin vårdag på fjorden




Årets andre Hjeltefjordtrimm var atskillig roligere enn første. Solen skinte og vinden lå på 3-4 ms fra SW. Arrangørene valgte SW-løp, med første runding babord rundt Rotøyene. Vi fikk en greit start og slo oss over linjen til en babord halser idet starten gikk. 
En fin kryss opp og en grei spinnakersetting. Vi valgte å gå nokså platt, jibbet og lå på 160-170 grader nedover mot Gulskjær. Vi hadde bra trøkk i duken hele veien og fikk med oss vinddreiningen i fjorden. Vi stod på samme halser helt til runding av Gulskjær. Her rundet vi rett bak de største båtene i klassen – godt fornøyd med dette legget. 
 
På kryssen opp til porten sleit vi litt med å få skikkelig båtfart, men etter hvert satt trimmen med lensetakler og storseil – her må vi øve oss litt mer. Ikke lett å komme rett inn i den rollen! Vi overstod den sydligste bøyen en del, men ikke så mye som Silius (så det i alle fall ut til…). Vi fikk en ok runding og et godt driv nedover fjorden og valgte å gå lengre nord enn Flyfisk og X-35. Vi stod så legge på babrod halser at da vi jibbet, så stod vi helt inn til den avkortete linjen syd av Gullskjær og ble tatt i mål der.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar