onsdag 23. mai 2012

En nydelig dag på fjorden




Sol, shorts og 3-4 ms!

 Vi gikk langs linjen og gikk over omtrent midt på idet starten gikk. Litt for mange båter nedenfor gjorde oss veldig avhengig av at de slo først. Ombord var det en liten diskusjon om det ville lønne seg å starte helt på babord merke og så slå ut babord, men vi valgte ikke å gjøre det. Det så ut som om Ranegutt II gjorde det bra med den taktikken! Opp til toppmerket fikk vi bra fart og god høyde. Vi sto så lenge på babord inn mot Askøy at vi klarte oss med et slag. Vi skar noe utover for å få litt høyde på vei nedover mot Rotøyene, i tillegg til at Svein H trakk vestover…. Vi ville ikke være med på den leken, og smatt bak han og fikk opp spinnakeren på en godt legg ut i Hjeltefjorden. Kongebåten stoppet opp når feltet kom og la seg fint i ro for å ikke forstyrre seilasen.


Vi jibbet og fikk en bra kurs mot merket. Vinden dabbet litt av, og det ble litt klabb og babb – særlig når Scirocco III som  innhentende båt begynte å loffe oss. Vi forsøkte å fortelle at dette var nokså ufint, men den med den største båten later til å tro, at det er størrelsen på båten som er den bestemmende faktor…

Vi rundet bunnmerket fint og gikk for en babord halser. Det oppdaget vi fort bar feil av sted, så vi slo oss utover i fjorden og fikk med oss en fin lifter. Vi gikk på et fint siste legg opp mot porten og slo oss over linjen foran en del av de andre større båtene. Det endte med en tredjeplass, 30 sek bak Ranegutt II og lusne 23 sek bak Flyfisk på korrigert tid. Nokså gjevnt på de tre første plassene, før det skiller 5 min til Sillius som kom på 4 plass.

På en sånn dag, er det moro å seile uansett – særlig stas når det i tillegg blir vafler og kaffe på kaien etterpå!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar