onsdag 30. mai 2012

Frisk bris uten spinnaker

Etter intens reparasjon av eksosmanifoilen i pinsehelgen (heldigvis kjenner vi sveisekyndige folk) var vi klar til regatta.

Den planlagte treningsseilingen på mandag utgikk, så vi har ennå ikke trent for mye denne sesongen…

Vi var litt short på folk, kun fem stykker, og med litt rust her og der – ble vi ening om å se spinnakersettingen litt an. Vi fikk en bra start og slo oss over startlinjen i det starten gikk. Fikk bra høyde og rundet toppmerket rett bak Silius og X35.

Vi hadde en plan om å sette spinnakeren ved runding av Rotøyene, men med litt klabb og babb med fall og opphal, krysset og tredd feil, ble vi ening om å avvente heising. Kvalitetskontrollen avdekket heldigvis surret, før heisingen var et faktum og kaoset var komplett!

Vi rundet staken og gikk på en fin kryss ute i fjorden. Stod like frem til porten på babordhalser, og fikk det korte beinet opp til runding av porten unnagjort i fin flyt, uten å overstå merket.

Deretter pinglet vi litt ut og valgte å ikke sette spinnakeren ned til bunnmerket. Dette var helt greit, men ikke særlig ekspansivt. Vi seilte akkurat like fort som X`35 og rundet merket før dem. Men et godt stykke bak Grand Soleil og Silius. Vi gikk litt lengre denne gangen før vi slo oss ut i fjorden, og når vi da slo, stod vi rett inn i porten til målgang.

På vei tilbake til Ran, satte vi  spinnaker og fløy av gårde hjemover. Det ble en tredjeplass, godt slått av Grand Soleil 45, som tok en overlegen seier, og Silius om også slo oss med god margin.

For andre gang på rad var det vaffler og kaffe. Toril gjør en kjempejobb i forhold til å lage alt klart, og denne gangen, ettersom de for en gang skyld var først til kai, måtte hun også selv steike…



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar